Romlik a helyzet Franciaországban, jön a hétvégi kijárási tilalom2Fénykép© index.hu

Romlik a helyzet Franciaországban, jön a hétvégi kijárási tilalom

, 9 hír, oldalnézet

Romlanak a koronavírus-járvány mutatói Franciaországban, ezért az újabb variánsok fokozódó terjedésének megfékezése érdekében a következő hétvégén az északi Dunkerque-ben is karantén lép életbe - jelezte szerdán a francia kormány, amely már két nappal ezelőtt bejelentette, hogy hétvégére a francia Riviéra tengerparti településéinek egy részét lezárják.

A 100 ezer lakosra jutó fertőzöttek száma Dunkerque-ban az elmúlt hét napban elérte a 900-at, ami több mint négyszerese az országos szintnek, ami jelenleg 205. A riasztási szintet a kormány 100 ezer lakosra vetítve 250-ben jelölte ki, s a dél-franciaországi Nizza városában ez a szám már múlt héten meghaladta a 700-at.

A 250 ezer lakosú Dunkerque-ben hétvégén a lakhelyet napi egy órára öt kilométeres körzetben lehet csak elhagyni séta, kutyasétáltatás, sportolás céljából, illetve más egyéb elengedhetetlen vagy sürgős ügyben (orvosi ellátás, munkavégzés). A régióban az oltási kampányt is felgyorsítják, a hétvégéig a tervezetten felül további 16 700 dózist szállítanak.