Sneider Tamás a Jobbik új elnöke
Fotó: www.atv.hu

Sneider Tamás a Jobbik új elnöke

18 hírek, 0

Tisztújítást tart szombaton a Jobbik, miután Vona Gábor lemondott az elnökségről. Sneider Tamás és Toroczkai László indult az elnöki székért, a küldöttek Sneider Tamást választották a párt élére.

Mirkóczki Ádám rövid sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy Sneider Tamás a párt új elnöke, aki a szavazatok 54 százalékát szerezte meg. A párt szóvivője elmondta, 554 érvényes, 2 érvénytelen szavazat mellett 298 voksot kapott Sneider, míg Toroczkaira a küldöttek közül 256-an szavaztak. Mirkóczki arról is szólt, hogy a kongresszuson Vona Gábor is felszólalt, aki értékelte az elmúlt két évét.

A párt tisztújítója 10 órakor kezdődött a Dürer Rendezvényházban. Az elnök megválasztása után az elnökhelyettesekről és az alelnökökről döntenek, nagyjából 17 óra körül várható eredmény.

A Jobbik közleménye szerint Gyöngyösi Márton és Dúró Dóra aspirál az elnökhelyettesi tisztségre. A párt hat alelnöki posztjáért Apáti István, Árgyelán János, Bana Tibor, Császárné Kollár Tímea, Gyüre Csaba, Hegedűs Lorántné, Kepli Lajos, Kocziha Tünde, Murányi Levente, Rig Lajos, Stummer János, Szőcs Norbert, Volner János és Z. Kárpát Dániel indul. Megszerezte a szükséges számú ajánlást Novák Előd is, később azonban visszalépett.

Az országos választmányi elnök tisztségére Szabó Gábor érte el a hivatalos jelöltséghez szükséges támogatást. A jelöltséghez a Jobbik bármely tagja adhat le szándéknyilatkozatot; hivat...

    Olvassa el: atv.hu