Soha ennyi magyar film nem volt még a mozikban, mint amennyi most ősszel lesz© 24.hu

Soha ennyi magyar film nem volt még a mozikban, mint amennyi most ősszel lesz

, 5 hír, oldalnézet

Nyáron újraindultak a magyar mozik, a több hónapos szünet után elsőként bemutatott Pesti balhé című vígjátékra Lóth Balázs rendezésében már mintegy 70 ezren váltottak jegyet. Az ősz folyamán további, a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült új magyar filmek érkeznek a mozikba – olvasható az NFI közleményében, amit az MTI szemlézett. Az alábbi filmekről van szó:

Csütörtökön vetítik Lakos Nóra első mozifilmjét, a Hab című alkotást. A romantikus vígjáték főszerepeit Kerekes Vica és Mátray László alakítják. Nincs parancs! címmel készült 1989 sorsfordító eseményeiről egy magyar és egy német határőr történetén keresztül tényfeltáró történelmi dokumentumfilm Szalay Péter rendezésében, amely szeptember 17-től lesz a mozik műsorán.

Szeptember 24-én, a velencei és a torontói filmfesztiválon tartott premierjét követően érkezik a mozikba Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje, a főszerepekben Stork Natasával (képünkön) és Bodó Viktorral. Kocsis Ágnes harmadik mozifilmje, az Éden számos nemzetközi fesztiválszereplés után október 15-én érkezik a hazai mozikba.