Sok pénzt bukhatnak, akik nem csatlakoznak3Fénykép© delmagyar.hu

Sok pénzt bukhatnak, akik nem csatlakoznak

, 9 hír, oldalnézet

Az elmúlt egy hétben a fél világ Lionel Messi zsebében turkált. Az El Mundo nevű lap kezdte, amely megszerezte a hatszoros aranylabdás argentin szerződését, és világgá kürtölte, hogy négy idény alatt, 2017 és 2021 között 555 237 619 eurót kapott a Barcelonától. Ezt mások is felkapták, majd hozzátették, mekkora hűségpénz üti a futballista markát, még akkor is, ha júniusban úgy dönt, hogy odébbáll, ehhez még jöttek a reklámbevételekkel kapcsolatos egyezségekből származó pénzek, és mindenki az állát kereste a csillagászati összegek hallatán.

Hadd kérdezzek vissza: az El Mundo és a témát felkapó média képviselői mit szólnának, ha valaki az ő jövedelmüket firtatná? A saját kerestünk mindig magánügy, a másoké már nem annyira, különösen, ha híres az illető. És ilyenkor bizony a józan ész gyakran hajlamos szabadságra menni.

A legmeghökkentőbb címek egyenesen és határozottan kijelentették, Lionel Messi kapzsisága az előidézője a Barcelonát egyre komolyabban fenyegető csődnek, a katalán klub adósságállománya ugyanis a legfrissebb üzleti jelentés szerint 1,173 milliárd euró. Azaz: Messi négyéves jövedelme teszi ki a klub adósságának csaknem a felét, ergó tényleg ő a baj eredője. Csakhogy ez roppant felületes, továbbmegyek: nagy hozzá nem értésről árulkodó megközelítés.