Soros György több más amerikai milliárdossal együtt levelet írt, több adót akar fizetni3Fénykép© 168ora.hu

Soros György több más amerikai milliárdossal együtt levelet írt, több adót akar fizetni

, 5 hír, oldalnézet

2019. június 25. 11:20 - szerző: MTI

Több adót szeretne fizetni néhány amerikai milliárdos. Soros György üzletember, Chris Hughes, a Facebook társalapítója, valamint a Hyatt és a Disney birodalom örökösei is aláírták azt a nyílt levelet, amelyben azt követelik a kormánytól, hogy vessen ki különadót a leggazdagabbakra.

Üzenetünk minden elnökjelöltnek szól, legyenek republikánusok vagy demokraták: támogassák elképzelésünket egy mérsékelt vagyonadóról, amelyet a leggazdagabb amerikaiak, mi, fizetnénk meg" - áll az interneten hétfőn nyilvánosságra hozott levélben, amelyet 11 család 18 tagja írt alá. – Amerikának erkölcsi, etikai és gazdasági kötelessége jobban megadóztatni vagyonunkat – idézte a levél tartalmát honlapján a BBC.

„Egy ilyen vagyonadó segíthetne választ adni a klímaválságra, fejleszteni a gazdaságot és az egészségügyet, tisztességesen lehetőségeket teremteni, és megerősíteni demokratikus szabadságjogainkat. A vagyonadó kivetése köztársaságunk érdeke. Minden új adónemből fakadó új dollárnak a tehetősebbektől, nem pedig az amerikai középosztálytól kellene származnia. Ennek a levélnek az aláírói rendkívüli vagyonok birtokosai, de mindannyian olyan Amerikában akarunk élni, amely megoldja közös jövőnk legnagyobb kihívásait”