Számíthatnak az állam segítségére a családalapítás előtt állók© hirado.hu

Számíthatnak az állam segítségére a családalapítás előtt állók

, 10 hír, 2 oldalnézet

Az október 1-jétől hivatalba lépő családokért felelős tárca nélküli miniszter a Mandiner online kiadásában szerdán megjelent interjúban kinevezése kapcsán elmondta: a cél a családok képviseletének a további erősítése volt, amire talán most még nagyobb szükség van, mint korábban.

A koronavírus-járványra is utalva azt hangsúlyozta, hogy a családalapítás alapvetően bizalmi kérdés, ezért ha gyermekeknek életet adó párok nem mernek bízni a jövőben, akkor sokkal nehezebben hozzák meg ezt a döntést felelős módon. Éppen ezért ebben a helyzetben különösen fontos, hogy ezt a bizalmat segítsünk megőrizni – hangsúlyozta.

Egyúttal fontosnak nevezte, hogy a most családalapítás előtt álló fiatalok tudják, számíthatnak az állam, s azon keresztül a többi magyar ember segítségére. Kérdésre, hogy elégedett-e a családtámogatási rendszer eredményeivel, az otthonteremtéssel, a házasságkötések számának alakulásával, a gyermekvállalással, a demográfiai adatokkal, Novák Katalin úgy válaszolt: folyton azt látja, hogy mennyi feladat áll még előttük, mit lehetne, kellene még jobban csinálni.