Századvég: a Gyurcsány-lista a baloldali média segítségével hátráltatná a hatékony járványkezelést© hirado.hu

Századvég: a Gyurcsány-lista a baloldali média segítségével hátráltatná a hatékony járványkezelést

, 8 hír, 2 oldalnézet

A Századvég feltérképezte, hogy milyen összefüggés lehet a baloldali pártok védőoltásokkal kapcsolatos „pálfordulása” és a hozzájuk köthető sajtóorgánumok akciója között.

Gyurcsány Ferenc és szövetségesei – a politikai haszonszerzés reményében – hónapok óta oltásellenes kampányt folytatnak. Ennek keretében egyebek mellett országgyűlési határozati javaslatban követelték a kínai vakcina alkalmazásának mellőzését. Fekete-Győr András azt kezdeményezte, hogy Brüsszel engedélye nélkül hazánk ne vásároljon Szputnyik V oltóanyagot, a párbeszédes Tordai Bence szerint Szijjártó Péter külügyminiszter az „orosz vakcináról szóló propagandával etette a magyarokat”.

A Demokratikus Koalíció januárban aláírásgyűjtésbe is kezdett a Sinopharm védőoltás hazai betiltása érdekében. Ugyan napjainkban a baloldal már finomított álláspontján, és az utóbbi petíció is elérhetetlenné vált, márciusban több balliberális médium nyílt levélben kezdeményezte a miniszterelnöknél, hogy az újságírókat és forgatócsoportokat engedjék be a kórházak Covid-osztályaira, valamint az oltópontokra.