Századvég: a koronavírus-járvány közben akarnak pénzt elvenni az emberektől a baloldali önkormányzatok© origo.hu

Századvég: a koronavírus-járvány közben akarnak pénzt elvenni az emberektől a baloldali önkormányzatok

, 4 hír, 0 oldalnézet

A szocialista-liberális kormányzat a 2010 előtti években súlyos lakossági megszorításokat vezetett be, Gyurcsány Ferenc az elhibázott gazdaságpolitikája árát a magyar családokkal, az idősekkel, valamint a bérből és fizetésből élőkkel fizettette meg. Annak ellenére, hogy 2019 óta a baloldal által vezetett fővárosi kerületekben és vidéki településeken hasonló megszorító politika figyelhető meg, Gyurcsány és szövetségesei napjainkban is a „gondoskodó társadalom” illetve a „szolidáris, igazságos Magyarország” szlogenjével kampányolva készülnek a 2022-es országgyűlési választásokra.

A Századvég összegyűjtötte, hogy a balliberális erők az elmúlt másfél évben az általuk irányított településeken milyen megszorító intézkedéseket vezettek be, kiken spóroltak, illetve milyen célokra költötték a helyi adófizetők pénzét.

Megállapítható, hogy a balliberális önkormányzatok széles spektrumát alkalmazzák a megszorító intézkedéseknek. A skála az új adók bevezetésétől, a meglévő adóterhek növelésén keresztül az önkormányzati támogatások csökkentéséig, megvonásáig, illetve a helyi munkavállalók elbocsátásáig terjed. Fontos kihangsúlyozni, hogy a baloldal a koronavírus-járvány által előidézett szorongatott gazdasági helyzetben is az emberekkel kívánja megfizettetni a válság árát, szemben a polgári kormány adócsökkentésre épülő politikájával.