Szijjártó Péter egyik helyettes államtitkárával találkozott Nikola Gruevszki a 444 szerkesztősége melletti lakásban5Fénykép© 24.hu

Szijjártó Péter egyik helyettes államtitkárával találkozott Nikola Gruevszki a 444 szerkesztősége melletti lakásban

, 8 hír, 3 oldalnézet

A 444 arról is beszámolt, hogy a földhivatali adatok szerint a lakás két kínai állampolgár tulajdonában van, egyiküket letelepedési kötvényvásárlóként jelölték meg, egy tavaly a 444-nek és a Dirket36-nak elküldött, feladó nélküli levélben.

Az internetes portál több kérdést is feltett a külügyminisztériumnak, ám választ egyelőre nem kapott. A 444 többek között azt kérdezte meg, miért találkozott pénteken a helyettes államtitkár a volt macedón miniszterelnökkel, nem éreznek-e ellentmondást a kormány korábbi álláspontja, mely szerint Gruevszki ügyében nem játszik szerepet a politika, és a tény között, hogy egy magas rangú kormányzati tisztviselő találkozik vele egy körúti lakásban, s hogy miért és pontosan milyen jogcímen és mire használja a magyar kormány a körúti lakást?

Gruevszkit tavaly hazájában kétéves letöltendő börtönbüntetésre ítélték gazdaságfi bűncselekmények miatt, ám amikor be kellett volna vonulnia a börtönbe, magyar diplomaták közreműködésével Magyarországra szökött, ahol soron kívül megkapta a menekültstátust.