Szijjártó Péter Nagyváradon: fontos, hogy mi magyarok egységesek legyünk2Fénykép© origo.hu

Szijjártó Péter Nagyváradon: fontos, hogy mi magyarok egységesek legyünk

, 7 hír, 4 oldalnézet

A külügyminiszter, aki előzőleg román kollégájával, Bogdan Aurescuval, valamint Lucian Bodéval, Románia közlekedésért, infrastruktúráért és kommunikációért felelős miniszterével megnyitotta a magyarországi M4-es autópályát a romániai A3-as autópálya ötkilométeres szakaszával összekötő Nagykereki-Bors II. autópálya-határátkelőhelyet, Nagyváradon tárgyalást folytatott a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Bihar megyei szervezetének vezetőivel.

A megbeszélés után Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a Budapest és Nagyvárad, valamint Debrecen és Nagyvárad között megnyílt új autópálya-kapcsolat révén újabb fejlesztési lehetőségek nyílnak meg. Hangsúlyozta: „Fontos célkitűzésünk az, hogy a két város, Debrecen és Nagyvárad közötti villamos vasúti összeköttetést minél előbb létrehozzuk.

Az erre vonatkozó megvalósíthatósági tanulmányt Debrecenben el is készítették. Készek vagyunk arra, hogy ehhez magyar kormányzati forrásokat biztosítsunk, azt fogjuk javasolni Románia kormányának, hogy az Európai Unió által ajánlott forrásokat is vegyük itt igénybe” – tette hozzá.