Szlovén tévécéggel bővül a TV2 csoport2Fénykép© tv2.hu

Szlovén tévécéggel bővül a TV2 csoport

, 5 hír, 0 oldalnézet

Miután minden szükséges jóváhagyást megkapott és a részvény adásvételi szerződésben foglalt feltételek is teljesültek, lezárult a tranzakció, amely értelmében a piacvezető magyarországi tévétársaság, a TV2 Csoport megvásárolta a Planet TV televizijska dejavnost d.o.o. 100 százalékos üzletrészét a Telekom Slovenije-tól a 100 százalékban birtokolt TV2 Adria d.o.o. leányvállalatán keresztül.

Így október elsejétől a harmadik legnagyobb szlovén tévétársaság hivatalosan a TV2 Csoport részévé válik. A Planet TV új CEO-ja Pavel Stantchev, a TV2 vezérigazgatója lett, míg a COO pozíciót Spela Pirnat tölti be, aki 2013 és 2016 között már volt a cég pénzügyi igazgatója.

A hatósági jóváhagyások megszerzését és a részvény adásvételi szerződésben foglalt feltételek teljesítését követően lezárult a tranzakció, amely keretében a magyarországi piacvezető TV2 Csoport megvásárolta a harmadik legnagyobb szlovén tévétársaságot, a Planet TV-t a korábbi 100 százalékos tulajdonos Telekom Slovenije-tól, és ezáltal régiós terjeszkedésbe kezdett. Így október elsejétől hivatalosan a TV2 Csoport részévé válik a szlovén tévétársaság.