Szombattól nem jár a 4-es és a 6-os villamos8Fénykép© blikk.hu

Szombattól nem jár a 4-es és a 6-os villamos

, 15 hír, 2 oldalnézet

Szombaton kezdődik Budapesten a szokásos nyári villamosfelújítás a 4-es és a 6-os vonalán, a szerelvények a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között közlekednek, a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között pótlóbuszra kell szállni.

Szombattól elkezdődik a 4--6 villamosvonal felújítása. A Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között közlekednek majd a villamosok, a Corvin-negyedtől Újbuda-központ felé a 4-es, a Móricz Zsigmond körtér felé a 6-os jelzésű pótlóbusszal lehet továbbutazni, mindkét pótlóbusz a Pál utcai kereszteződéstől indul.

A villamospótló buszok a József körút és a Csepreghy utca kereszteződésénél fordulnak majd meg, ezért ott ideiglenes jelzőlámpás forgalomirányítást építenek ki. A Csepreghy utcát a József körút felől lezárják, ezért csak a Mária utca felől lesz elérhető. A villamosok a József körút Nap utcai / Pál utcai csomópontjában fordulnak majd vissza, így ott nem lehet a villamosvágányon áthaladni. Emiatt a Pál utcából nem lehet majd balra fordulni, illetve a Nap utca felé továbbhaladni, hanem csak jobbra kanyarodni. Ezt a közúti kapcsolatot a Mária utca-Üllői út-Nagy Templom utca útvonal pótolja majd.