Sztárok ellen a Ferencváros5Fénykép© tv2.hu

Sztárok ellen a Ferencváros

, 8 hír, oldalnézet

1995. december 6. óta várják a Ferencváros labdarúgócsapatának szurkolói, hogy kedvencük újra a Bajnokok Ligája csoportkörében lépjen pályára. Ekkor, majdnem huszonöt évvel ezelőtt az Ajax otthonában elszenvedett 4-0-s vereség jelentette a búcsút a sorozattól, amelyben a hat mérkőzésen öt pontot gyűjtött össze a zöld-­fehér alakulat. Ezzel harmadik lett a kvartettben, amely akkor a nemzetközi szereplés befejezését jelentette, ezúttal viszont a hasonló pozíciót megszerezve az Európa Ligában folytathatná a csapat.

Annak a Fradinak annyi szegedi vonatkozása volt a későbbi években, hogy Nyilas Elek és Goran Kopunovics a Szeged-Csanád GA, Zoran Kuntics a SZEOL SC vezetőedzője volt, Lisztes Krisztián pedig játékosként kapott szerepet 2012-ben a Szeged 2011 NB II.-es csapatában.

Real Madrid, Ajax, Grasshoppers vagy Barcelona, Juventus, Dinamo Kijev. A 25 évvel ezelőtti és a mostani csoportriválisok névsorát elnézve talán a mostani kvartett tűnhet erősebbnek, bár azt ne felejtsük el, hogy az akkori Real vagy az Ajax nagyjából ugyanazt jelentette, mint most a Barcelona vagy a Juventus, főleg mert akkor az éppen friss világkupagyőztes Ajax eljutott egészen a BL-döntőig, amelyben 11-esekkel kapott ki a Juventustól.