Három elnökségi tag mondott le az LMP-ben
Fotó: www.hirado.hu

Három elnökségi tag mondott le az LMP-ben

12 hírek, 5

Schmuck Erzsébet, Ungár Péter és Ferenczi István is lemondott az LMP-ben betöltött elnökségi tagságáról - mondta el az MTI-nek kedden az egyik érintett elnökségi tag, Schmuck Erzsébet. Elmondása szerint így előrehozott tisztújítást tarthat a párt.

A párt tisztújító kongresszusa a nyár közepén lett volna esedékes, így viszont május végén megtarthatják – közölte a politikus, rámutatva: így az LMP-nek nem kell rövid időn belül két kongresszust tartania, hiszen május végén a pénzügyi beszámolójukat is tárgyalni kell.

Schmuck Erzsébet, a Lehet Más a Politika (LMP) parlamenti frakcióvezető-helyettese (k) a párt választási eredményváró rendezvényén a budapesti Danubius Hotel Arenában 2018. április 8-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Hadházy Ákos korábbi társelnök a választás éjszakáján mondott le vezetői posztjáról, míg Szoboszlay György Csabát a múlt év végén, Jancsó Andrea lemondását követően választották elnökségi taggá. A közelmúltban a kilenctagú testületből tehát öt tag személye változott, így indokolt a teljes tisztújítás.

A következő kongresszuson struktúraváltásról nem tárgyalhatnak az alapszabály értelmében – közölte Schmuck Erzsébet, szerinte ugyanakkor lehetőség nyílik a nyár folyamán az új elnökség számára, hogy egy átfogó alapszabály-módosítást előkészítsen. Arra nem válaszolt, hogy ez a társelnökséget érintené-e, csak annyit közölt: az elmúlt nyolc év működése alapján v...

    Olvassa el: hirado.hu