Titokban vonult börtönbe Mengyi Roland2Fénykép© 24.hu

Titokban vonult börtönbe Mengyi Roland

, 12 hír, oldalnézet

A múlt szombaton, titokban vonult börtönbe a volt fideszes országgyűlési képviselő, Mengyi Roland, akit szeptemberben négy év letöltendőre ítélt a bíróság különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt – írja a Blkk. A politikusnak már decemberben meg kellett volna kezdenie a büntetésének letöltését, de vélhetően halasztást kapott.

A lap szerint a Voldemortként elhíresült Mengyi Kecskeméten, Magyarország legjobb börtönében van, amelyet a lap egy volt fogvatartott beszámolója alapján "szinte szanatóriumnak" nevez.

A férfi, aki korábban hónapokat töltött az intézményben, így írta le: "Egyágyas, jól felszerelt szobák vannak. A fürdőszoba ugyan közös, de van például közös konyha, ahol főzhettünk, a hozzávalókat pedig a börtön boltjában vásárolhattuk meg." A rabok többsége reggel kisbusszal jár dolgozni, a műszakok általában reggel 6-tól délután 2-ig tartanak. A munka végén választható menü várja őket a kantinban.