Tizenkét, Magyarországról származó kiskutyát altattak el a svéd hatóságok© 24.hu

Tizenkét, Magyarországról származó kiskutyát altattak el a svéd hatóságok

, 5 hír, 3 oldalnézet

A svéd Mezőgazdasági Hivatal parancsára elaltattak tizenkét, Magyarországról származó kiskutyát Svédországban, köztük egy magyar családhoz küldött állatot – írja a Blikk.

A cikk szerint az élő állat szállítására jogosult házaspárt a Dánia és Svédország közötti határon vették őrizetbe. A szállított kutyák közül az egyik (Molly) Bacsek György Svédországban élő unokatestvéréhez került volna, aki a lapnak azt mondta, az unokatestvére a vírus miatt nem tudta repülővel magával vinni a kutyát, így a kutyus egy ideig náluk maradt, amíg találtak neki egy szállítót, egy olyan párt, akik azzal foglalkoznak, hogy Magyarországról Svédországba visznek kutyákat.

A párt azonban a határon őrizetbe vették, házkutatást is tartottak náluk. A hatóságok pedig elaltatták a kutyákat. Az illetékesek Bacsek szerint azt mondták, hogy az volt a probléma, hogy a tulajdonosok nem írták alá az állatok útleveleit, amire nem lett volna lehetőségük, hiszen Svédországban vannak. A házaspár jelenleg egy svéd ügyvédet keres. A Blikk megkeresésére sem a konzulátus, sem a külügy nem válaszolt.