Tizenöt éve nyitotta meg budapesti bázisát a Wizz Air3Fénykép© hirado.hu

Tizenöt éve nyitotta meg budapesti bázisát a Wizz Air

, 6 hír, oldalnézet

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb légitársasága 15 évvel ezelőtt nyitotta meg budapesti bázisát. Az első magyarországi repülőjárat 2004. június 24-én szállt fel London Luton felé az akkor még Budapest Ferihegy Nemzetközi Repülőtérnek nevezett, azóta Liszt Ferencről elkeresztelt légikikötőből. Azóta 31 millió utas vette igénybe a légitársaság Budapestről induló és a városba érkező járatait – írja közleményében a vállalat.

A Wizz Air ma 14 ország 25 bázisáról üzemeltet járatokat, ezek közül a budapesti a legnagyobb: a magyar fővárosban 14 korszerű Airbus A320 és A321 repülőgép teljesít szolgálatot, amivel a légitársaság több mint 4600* munkahely fenntartását támogatja.

– áll a közleményben. Az A321neo a legmodernebb technológiát képviseli a légiközlekedésben, zajterhelése 50 százalékkal alacsonyabb a korábbi modellekéhez képest. Üzemanyag-fogyasztása 20, nitrogén-oxid-kibocsátása csaknem 50 százalékkal kevesebb, így a Wizz Air a legkisebb ökológiai lábnyommal rendelkező európai légitársaság.