Több mint 10 milliárd forintból épülhetnek újabb munkásszállások3Fénykép© portfolio.hu

Több mint 10 milliárd forintból épülhetnek újabb munkásszállások

, 4 hír, 0 oldalnézet

– jelentette be Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

A kormány többféleképpen ösztönzi a munkaerőpiaci mobilitást, a lakhatás és a munkába járás megkönnyítése mellett célzottan támogatja a munkásszállások építését is. A program legújabb, hatodik kiírásában ismét a helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások és gazdasági társaságok igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást legalább 80 férőhelyes munkásszállás építéséhez vagy felújításához, visszatérítendő támogatást pedig a beruházás célját szolgáló új tárgyi eszközök beszerzéséhez.

A kedvező pályázati feltételeknek köszönhetően a legutóbbi két kiírás során a rendelkezésre álló pénzügyi keretet többszörösen meghaladó összegű támogatási igényt nyújtottak be. A programhoz szükséges forrásokat az ITM biztosítja a Gazdaság-újraindítási Foglalkoztatási Alap terhére. A pályázat lebonyolítója az OFA Nonprofit Kft., a részletes dokumentáció a honlapjukon (http://www.ofa.hu) érhető el.