Több villányi bort is visszahív a Sauska Pincészet
Fotó: www.napi.hu

Több villányi bort is visszahív a Sauska Pincészet

8 hírek, 3

Több villányi bort is visszahív a Sauska Pincészet – derül ki a Facebookon közzétett közleményből.

Az írás szerint a villányi borászatukban a Nébih egy rutinvizsgálat során a fogyasztói azonosítók pontatlanságára vonatkozó, engedélyezéstechnikai jellegű problémát tárt fel bizonyos palackos tételeknél, amelyeket átmenetileg vissza kell vonniuk a kereskedelmi forgalomból. A döntésről értesítették partnereiket, akik megtették a szükséges lépéseket.

A pincészet leszögezte: a Nébih jegyzőkönyve alapján a villányi borászatot érintő visszahívás engedélyezéstechnikai jellegű, és az érintett borok fogyaszthatóságával, beltartalmi, valamint élvezeti értékével semmilyen módon nem áll összefüggésben.

„Borászatunk folyamatosan együttműködik a hatósággal, hogy a probléma részleteit feltárjuk, és mielőbb megnyugtatóan lezárulhasson a folyamat; továbbá átfogó belső vizsgálatot is elrendeltünk azért, hogy a jövőben ilyen hiba ne ismétlődhessen meg. Mindannyian azon dolgozunk, hogy az ellenőrzés után az érintett tételek mihamarabb visszakerülhessenek a boltokba és a borkedvelők asztalára” – fűzték hozzá.

Kitértek arra is, hogy a hatóság egyidejű vizsgálata a tokaji tételekre is kiterjedt, és ott mindent rendben talált. „Tokaji boraink és pezsgőink, valamint a rendben lévő villányi tételeink változatlanul elérhetők” – szögezték le.

    Olvassa el: mno.hu