Trump aláírta a 8,3 milliárd dollárt a vírusellenes harcra4Fénykép© portfolio.hu

Trump aláírta a 8,3 milliárd dollárt a vírusellenes harcra

, 4 hír, 0 oldalnézet

Washington - Donald Trump amerikai elnök pénteken a Fehér Házban aláírta azt a kongresszus által megszavazott törvényt, amely 8,3 milliárd dollárt irányzott elő a koronavírus elleni küzdelemre.

A jelenlévő újságíróknak Trump kifejtette: "a dolgok rendben mennek, de azért ez egy előre nem látott probléma". De ennek ellenére szerinte az amerikaiak "nincsenek pánikban". Kérdésre válaszolva elmondta: a kormányzat egyelőre nem gondolkozik a fertőzések gazdasági hatását kiegyensúlyozó gazdaságélénkítő programon. De azt sem zárta ki, hogy a jövőben sor kerülhet erre.

A kongresszusban kétpárti támogatással megszavazott 8.3 milliárdos összegből 7,76 milliárd dollár a szövetségi és tagállami kormányok, továbbá a helyi önkormányzatok egészségügyi hatóságainak rendelkezésére áll majd, a többi között vakcina kutatására, tesztvizsgálatokra, gyógyszerekre és kezelésekre, vagy a feltételezett fertőzöttek kapcsolatrendszerének feltárására. Az összegből 500 millió dollárt szánnak időskorúak ellátásának bővítésére.