Trump ügyvédjei alkotmánysértőnek minősítették az elnök elleni vádakat© 168ora.hu

Trump ügyvédjei alkotmánysértőnek minősítették az elnök elleni vádakat

, 5 hír, 3 oldalnézet

Alkotmánysértőnek minősítette a kongresszusi vádeljárásban (impeachment) a Donald Trump ellen megfogalmazott vádakat az amerikai elnök védelmét ellátó jogászcsoport, amely úgy foglalt állást, hogy az eljárás beavatkozást jelent az idei választásokba, és durva támadást intéz az amerikai polgárok szabad választáshoz fűződő joga ellen. Az eljárásban részt vevő demokrata párti "ügyészek" ugyanakkor az elnök menesztésére szólították fel a szenátust, mert szerintük az ellene felhozott vádak meggyőzőek.

Az elnök ügyvédjei levelükben a szenátusi idézésre adtak választ az elnök nevében. A Jay Allan Sekulow és Pat A. Cipollone által aláírt, helyi idő szerint szombaton közzétett hatoldalas dokumentum gyakorlatilag az elnök védelmét ellátó ügyvédek első hivatalos reagálása a Donald Trump elleni vádakra.

A dokumentum úgy fogalmaz, hogy a képviselőházi demokraták által benyújtott cikkelyek (vádpontok) veszélyes támadást jelentenek az amerikai emberek joga ellen, hogy szabadon megválaszthassák elnöküket.