Tusványos: Biztonság nélkül Európa és a nemzetek elvesznek2Fénykép1Videó© origo.hu

Tusványos: Biztonság nélkül Európa és a nemzetek elvesznek

, 4 hír, 0 oldalnézet

A migráció biztonsági kockázat, és biztonság nélkül Európa és az egyes nemzetek elvesznek - mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára Tusnádfürdőn.

A parlamenti államtitkár - aki a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor alkalmából érkezett Tusnádfürdőre - kifejtette: biztonság nélkül az európai jólét, az európai béke, a nemzetek léte fenntarthatatlan, és ezt a biztonságot most leginkább a migráció fenyegeti. Hozzátette: ezt már 2015-ben megtapasztalhatták, amikor szinte soha nem látott tömegben érkeztek Európába a migránsok.

Németh Szilárd úgy látja: ezzel a migrációs nyomással még sokáig kell foglalkozni, azok az okok, amelyek a migrációs folyamatokat gerjesztik Afrikában, Ázsiában nem szűntek meg, s Európa, illetve a nyugati világ képtelen volt segíteni ennek felszámolásában - fűzte hozzá. Megjegyezte: Magyarország a segítségnyújtásban élen jár, a Hungary Helps programon keresztül kórházakat építenek, iskolákat hoznak rendbe, közösségeket támogatnak, az emberek helyben maradását támogatandó.