Ügyészségi eljárás indult Matteo Salvini ellen© hirado.hu

Ügyészségi eljárás indult Matteo Salvini ellen

, 8 hír, 3 oldalnézet

Ügyészségi eljárás indult Matteo Salvini, a Liga vezetője, volt belügyminiszter ellen, miután Carola Rackete, a nyáron a tiltás ellenére az olasz partoknál kikötött Sea-Watch 3 civilhajó kapitánya feljelentette rágalmazásért és bűncselekményre való felbújtásért – adta hírül maga Salvini pénteken.

Matteo Salvini közösségi oldalán jelentette be a milánói ügyészség hozzá intézett hivatalos felszólítását, miszerint védőügyvédet kell megneveznie a Carola Rackete indította eljárásban. A Liga vezetője „nevetségesnek” nevezte a helyzetet, és hangsúlyozta, hogy ő is feljelentést tesz a német állampolgár Rackete ellen.

„Jön egy német, elkényeztetett, baloldali kisasszony, aki hobbiból illegális bevándorlókat szállít, és szabadidejében olasz katonai hajóknak hajt neki (..) alig várom, hogy a bíróságon találkozzam vele” – jelentette ki Matteo Salvini. Hozzátette, reméli, hogy akad Olaszországban bíró, aki „kimondja, ki cselekedett tévesen”. Úgy vélte, ha Carola Rackete ugyanezt Németországban teszi meg, már börtönben lenne.