Új névadó szponzora lesz a labdarúgó Magyar Kupának – Változik a lebonyolítási rendszer és az arculat is4Fénykép© delmagyar.hu

Új névadó szponzora lesz a labdarúgó Magyar Kupának – Változik a lebonyolítási rendszer és az arculat is

, 8 hír, 0 oldalnézet

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) pénteki közleménye szerint a 111 éve alapított kupa az egyik legnagyobb múltra visszatekintő európai nemzeti kupasorozat. A továbbjutás mostantól egy mérkőzésen dől majd el, a döntőt 2021 tavaszán ismét a Puskás Arénában rendezik, a győztes pedig az Európa-liga selejtezőjébe jut.

„Ahogy a MOL jelen van Magyarország teljes területén, úgy a kupa az a versenysorozat, amelyben országunk minden régiója képviselteti magát. A legjobb amatőrcsapatok évről évre bizonyítják, hogy a kupában egy-egy mérkőzésen akár az élvonalbeli klubokkal szemben is fel lehet venni a versenyt, így a kisebb településeken minden kupaforduló különleges alkalom, miként a döntő a magyar labdarúgás igazi ünnepe, különösen a Puskás Aréna gyepén” – idézte a közlemény Csányi Sándort, az MLSZ elnökét.

Hernádi Zsolt, a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója a névadó szponzori együttműködésről elmondta, új lendületet akarnak adni a Magyar Kupának.