Új országokban jelent meg a koronavírus3Fénykép© index.hu

Új országokban jelent meg a koronavírus

, 6 hír, 0 oldalnézet

Felbukkant az új típusú koronavírus okozta betegség csütörtökön a Fidzsi-szigeteken és Új-Kaledóniában is, jelentősen nőtt a fertőzöttek száma Malajziában, egy szabadtéri iszlám fesztivál után.

Frank Bainimarama, a Fidzsi-szigetek miniszterelnöke azt mondta, hogy a fertőzött ember külföldi utazás során kapta el a vírust. Egyúttal bejelentette, nem léphetnek be az országba azok, akik érkezésük előtt 14 napon belül az Egyesült Államokban vagy Európában jártak. Helyi idő szerint szerdán Új-Kaledónia két fertőzött ausztrálról adott hírt.

Szingapúr oktatásügyi minisztériumának közleménye szerint hétfőn a járvány ellenére ismét kinyitnak az iskolák és az óvodák. Az intézményekben kötelező lesz a testhőmérséklet mérése és a fertőtlenítés. Noha az országban egy ideje csökkenőben volt az új fertőzöttek száma, szerdán ismét növekedésnek indult, az egészségügyi minisztérium 47 új esetet jelentett be. A minisztérium adatai szerint 33-an külföldről érkeztek az országba. A múlt héten Szingapúrban a fertőzöttek száma 178-ról 313-ra emelkedett, Délkelet-Ázsiában ott található a legtöbb regisztrált fertőzött Malajzia után.