Ukrajna csütörtökön kiteszi a beregszászi magyar konzul szűrét

Ukrajna csütörtökön kiteszi a beregszászi magyar konzul szűrét

33 hírek, 1

Az ukrán külügyminisztérium csütörtökön diplomáciai jegyzékben tájékoztatja Magyarországot arról, hogy a beregszászi magyar konzulnak el kell hagynia Ukrajnát – közölte Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter szerdán Kijevben.

Klimkin a Tudor Ulianovschi moldovai külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón beszélt erről.

Az ukrán miniszter az UNIAN ukrán hírügynökség jelentése szerint kijelentette, hogy „civilizált országokban, mint amilyen Ukrajna is, erővel nem toloncolnak ki az diplomatákat”.

„Hiszen civilizált emberek vagyunk, udvariasak, de ugyanakkor kemények és következetesek… Természetesen önként hagyja el az országot, de minden pofonegyszerű, már mondtam. Javasoltam Szijjártó Péternek, hogy rendelje haza. (…) Ha ez nem történik meg, és ahogy értelmezem a magyar álláspont miatt ez így lesz, holnap a magyar félnek átadunk egy jegyzéket arról, hogy fel kell hagynia munkájával Ukrajnában, így értelemszerűen távoznia kell Ukrajnából” – fejtette ki Klimkin.

Két hete az Ukrinform ukrán állami hírügynökség kiszivárogtatott egy rejtett kamerával készült felvételt, amely felkerült a YouTube videomegosztóra is. Ezen ukrán állampolgárok magyar állampolgársági esküt tesznek és magyar útlevelet kapnak a beregszászi konzulátuson. A felvétel miatt tovább romlott Magyarország és Ukrajna viszonya. Pavlo Klimkin külügyminiszter ugyanis kijelentette, hogy a beregszászi magyar konz...

    Olvassa el: 24.hu