Ukrajna ismét a zöld zónába sorolta Magyarországot3Fénykép© origo.hu

Ukrajna ismét a zöld zónába sorolta Magyarországot

, 11 hír, oldalnézet

Lengyelország, Románia és Oroszország továbbra is a vörös zónában maradt.

Ukrajna egy hét vörös zónás besorolás után ismét zöld zónába tette Magyarországot – derült ki hétfőn az ukrán egészségügyi minisztérium hivatalos honlapján közzétett táblázatból.

A zöld besorolás azt jelenti, hogy a Magyarországból Ukrajnába érkezőknek nem kell sem karanténba, sem önelszigetelésbe vonulniuk, vagy tesztekkel igazolniuk a fertőzés hiányát. Zöld zónába sorolta át Ukrajna más országok mellett még Csehországot, Horvátországot, Ausztriát, Szlovéniát, Szlovákiát, a vele szomszédos országok közül viszont például Lengyelország, Románia és Oroszország a vörös zónában maradt.

Az ukrán kormányzat augusztus 1-jétől változtatott a külföldi országok vörös, illetve zöld besorolásán, ami miatt többek mellett Magyarországot a zöldből a vörös zónába sorolta át. Zöld zónába ezentúl azokat az országokat sorolják, amelyekben az elmúlt két hét alatt nem haladta meg az adott országban a 30 százalékot a betegek számának növekedése, illetve a százezer lakosra eső betegek száma az ukrajnaiét. Az adatokat hetente vizsgálják felül.