Varga Judit az apja ügynökmúltját magyarázza, de hiba csúszott az érvelésébe2Fénykép© 24.hu

Varga Judit az apja ügynökmúltját magyarázza, de hiba csúszott az érvelésébe

, 5 hír, 5 oldalnézet

Varga Judit igazságügyi miniszter kedden politikai támadásra használta fel az Örök tél című film főszereplőjének Emmy-díját. A Twitteren azt írta, hogy Dobrev Klárának is meg kellene néznie a filmet, mert ő pontosan annak "a kommunista rezsimnek az örököse", amely a filmben bemutatott brutális tetteket végrehajtotta. "Egy tisztességes ember sem fogadhat el leckéztetést" Dobrevtől – írta a miniszter a hvg.hu cikke szerint.

Egy napra rá Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő azzal vágott vissza a Facebookon, hogy ezeket "egy olyan miniszter mondja, aki ugyanolyan ocsmány propagandaszöveget tol, mint a kommunisták és egy sok tekintetben hasonló hatalom egyik leghűbb kiszolgálója". Ehhez tette hozzá, hogy más párhuzam is van közte és a „kommunista rendszer örökösei” között.

Az Emlékpont által közzétett dokumentumok alapján a miniszter édesapja is beazonosítható mint a kommunista rendszer kiszolgálója: nem is csak egy kis ügynök, hanem szigorúan titkos tiszt (SZT-tiszt) lehetett, az aktái szerint meglehetősen aktív és meggyőződéses.