Varga Judit: Az Európai Ügyészséghez nem csatlakozunk8Fénykép© hirado.hu

Varga Judit: Az Európai Ügyészséghez nem csatlakozunk

, 12 hír, 0 oldalnézet

Csütörtökön hallgatta meg Varga Judit leendő igazságügyi minisztert az Országgyűlés európai ügyekkel foglalkozó, illetve igazságügyi bizottsága. A hvg.hu beszámolója szerint elmondta, hogy Orbán Viktor arra kérte fel, hogy segítsen megnyerni a vitákat az Európai Unióban, és képviselje a szuverenista európai politikát.

Varga kijelentette, hogy készül az uniós csatákra, be fogja mutatni, hogy amit nálunk kifogásolnak, arra van példa más országokban is. Az ellenzék kérdéseire válaszolva közölte: a kormány néhány héten belül saját megjegyzéseivel kiegészítve nyilvánosságra fogja hozni az Európa Tanács korrupciós jelentését, azután „lehet küldeni az sms-t Strasbourgba vagy bárhová, ahol várják”.

A nők elleni erőszakról szóló isztambuli egyezményt politikai hisztinek nevezte: szerinte a nők helyzete a legjobb állapotban van Magyarországon, nem kell választaniuk a család és munka között, a kormány pedig fellép a családon belüli erőszak ellen is. Ugyancsak politikai hisztit emlegetett a CEU kapcsán: szerinte az egyetem oda megy, ahova szeretne, és az intézmény csinált ebből politikát.