Varga Judit igazságügyi miniszter is reagált Ursula von der Leyen mai beszédére4Fénykép© origo.hu

Varga Judit igazságügyi miniszter is reagált Ursula von der Leyen mai beszédére

, 5 hír, 0 oldalnézet

Varga Judit azt írta, hogy von der Leyen szerint az uniós forrásokat bárminemű csalással, korrupcióval és összeférhetetlenséggel szemben meg kell védeni. Magyarország ezzel egyetért, ez szerintünk sem lehet alku tárgya. Ahogyan a tagállamok vezetőinek júliusi megállapodása sem, ami kimondta, hogy az uniós forrásokat nem lehet politikai nyomásgyakorlásra felhasználni. Az európai értékek ugyanis nem eladóak, az uniós források pedig nem adományok. A Bizottság elnöke megerősítette, hogy a testület szeptember végén közzéteszi az összes tagállamra kiterjedő jogállamisági jelentését.

Az igazságügyi miniszter bízik benne, hogy a Bizottság környezetvédelmi célkitűzéseit nem a Soros-NGO-k korábbi vádaskodásainak újrahasznosításával kívánja elérni.

Az elkövetkező napokban érdekes jogállamisági tényekkel és összehasonlításokkal jelentkezem majd. A jelentésre hangolódva így szeretnék hozzájárulni egy valódi jogállamisági párbeszédhez. És persze érdeklődéssel várom, hogy a Bizottság jelentése elfogulatlan elemzés lesz vagy politikai pamflet - írta Varga Judit közösségi oldalán.