Varga Mihály: nem lenne szerencsés az euró bevezetése© sonline.hu

Varga Mihály: nem lenne szerencsés az euró bevezetése

, 6 hír, 3 oldalnézet

A pénzügyminiszter közölte, hogy Magyarországon az adócsökkentés, az államadósság-mérséklés, a nullás hiányú költségvetés, a családvédelmi intézkedések és a demográfiai fordulat végrehajtása szinte egyszerre szükséges úgy, hogy közben a jövőjét sem éli fel az ország. Varga Mihály elmondta, hogy a szigorúbb költségvetés híve, egyelőre az országnak nem érdeke az euró bevezetése. Mindezek a pénzügyminiszternek a Mandiner című hetilapnak adott nagyinterjújából derülnek ki, amelyet az MTI is szemlézett.

Az interjúban Varga Mihály az ellenzéki sajtó álhírének (fake news) nevezte, hogy Magyarországnak nem sikerül felzárkóznia a visegrádi országokhoz, hiszen ennek éppen ellentmondanak a gazdasági adatok.

"A visegrádi négyekhez vissza tudtunk zárkózni, és vannak területek, ahol mi vezetjük a csoportot. Az adatok alapján több szempontból is éppen Magyarország ad mintát ezeknek az országoknak szavai szerint. Nincs szégyenkeznivalónk, de a korábbi elhibázott gazdaságpolitika miatt tíz év munkába telt, mire Magyarország újra az őt megillető helyre került a régióban" – emelte ki.