Végrehajtást indított Hadházy Ákos Bayer Zsolt ellen3Fénykép© nepszava.hu

Végrehajtást indított Hadházy Ákos Bayer Zsolt ellen

, 6 hír, oldalnézet

„Végrehajtást indítottam Bayer Zsolt ellen” – közölte Hadházy Ákos független parlamenti képviselő Facebook oldalán. Hadházy azért kezdeményezte a jelenlegi eljárást, mert Bayer egy korábbi ügyben nem fizette meg neki azt a kártérítést, amire a bíróság kötelezte. A korábbi ügy abból fakadt, hogy a publicista több írásában is sértegette Hadházyt (ezekről itt és itt írtunk korábban).

Hadházy Ákos és Bayer Zsolt ügye régről húzódik. A publicistáról szeptemberben a Kúria is kimondta, hogy megsértette a képviselő becsülethez és emberi méltósághoz való személyiségi jogát. A Kúria döntése egy korábbi, 2019-es másodfokú döntést hagyott helyben, ami szerint Bayernek 300 ezer forintot kell Hadházynak fizetnie.

Bayer 2019-ben gyűjtést indított és fogadkozott, hogy ötforintosokban fogja kifizetni a büntetést. „Miután finoman jeleztem neki, hogy a törvény szerint ötforintosokból maximum ötven darabot, vagyis 250 forintot vagyok köteles elfogadni és ehhez tartani is fogom magam, inkább mégis felülvizsgálatot kért a Kúriától. Elvesztette” – írja posztjában Hadházy.