Veszélyes játékjárműveket és gyermekgondozási cikkeket vontak ki a forgalomból3Fénykép© blikk.hu

Veszélyes játékjárműveket és gyermekgondozási cikkeket vontak ki a forgalomból

, 5 hír, oldalnézet

Veszélyes játékjárműveket és gyermekgondozási cikkeket vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelmi hatóság - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a tárca akkreditált laboratóriuma a gyermekek biztonsága érdekében háromkerekű játékkerékpárokat, játékrollereket, lábbal hajtható kismotorokat, gyermek etetőszékeket, bébikompokat és utazóágyakat vizsgált. Az ellenőrzött 47 termékből 18-at a fogyasztóvédelmi hatóság kivont a forgalomból, ahol szükséges volt, a terméket a vásárlóktól is visszahívták.

A vizsgált 19 kisjárműből 5 nem teljesítette a követelményeket. A háromkerekű játékkerékpárokra jellemző hiba volt, hogy a mozgó alkatrészek között olyan rések keletkeznek, amikbe játék közben a gyerekek ujjai becsípődhetnek. A játékrollerek esetében a kerekek voltak kisebbek az előírtnál, a kormányoszlop terhelés hatására összecsukódott. A lábbal hajtható kismotor, quad és gokart formájú járművek közül minden ellenőrzött termék megfelelt az előírásoknak - írták.