Újabb fiút hoztak ki a thaiföldi barlangból
Fotó: hvg.hu

Újabb fiút hoztak ki a thaiföldi barlangból

8 hírek, 0

Legalább öt mentőegység tért vissza a thaiföldi Tham Luang-barlang bejáratához, hogy folytassák a tegnap megkezdett akciót. A búvárok eddig négy fiút hoztak ki a barlangból, akik a hivatalos tájékoztatás szerint jól vannak — írja a CNN.

Four ambulances drive up to Tham Luang cave in #Thailand. A fifth followed shortly after. 8 boys and their football coach are still trapped inside pic.twitter.com/kh07pOdWmp

— Jo Shelley (@joshelleyCNN) July 9, 2018

Korábbi hírek szerint ugyanaz a búvárcsapat fogja a többi gyereket és az edzőt is kihozni a barlangból, amelyik vasárnap bent járt. Ezek a búvárok már ismerik a terepet és az ottani viszonyokat. A csapat tagjait alapos vizsgálatnak vetették alá, hogy megbizonyosodjanak arról: teljesen felkészültek a további feladatvégzésre.

A futballcsapat még június 23-án tűnt el, majd kilenc nappal később két brit búvár talált rájuk négy kilométerre a bejárattól és nagyjából egy kilométerre a földfelszín alatt. Azóta több mint ezer haditengerész, búvár és önkéntes dolgozik azon, hogy épségben kihozzák a Bangkoktól ezer kilométerre északra fekvő barlangrendszerben rekedt 11 és 16 év közötti gyerekeket és 25 éves edzőjüket.

A szülők még nem látogathatták meg a négy kimentett gyereket, egyelőre 48 órás megfigyelés alatt tartják őket a legközelebbi kórházban.

Még nem engedték be a szüleiket a négy kimentett fiúhoz

48 órás megfigyelés alatt tartják ő...

    Olvassa el: 24.hu