Vidnyánszky Attila: a józanság hangjának kell eljönnie3Fénykép© origo.hu

Vidnyánszky Attila: a józanság hangjának kell eljönnie

, 9 hír, 0 oldalnézet

Tudomásom szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma találkozót szervez a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetése és a kuratórium között. Ezen a beszélgetésen a józanság a hangjának kell eljönnie - mondta Vidnyánszky Attila csütörtökön a Kossuth Rádió A nap kérdése című műsorában. A Nemzeti Színház főigazgatója, a Színművészeti kuratóriumának elnöke az Origónak adott interjújában szerdán azt mondta, építeni fognak, nem rombolni, a személye és a kuratórium elleni támadásokat pedig egy gépezet részének tekinti, amelynek hajtóereje az igazodási és megfelelési kényszer és a gyűlölet.

A Nemzeti Színház főigazgatóját a közelmúltban nevezték ki a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnökének.

El kell kezdeni tárgyalni, egyeztetni. Nem az a szándék, hogy elpusztítsuk, ami van. Építkezni szeretnénk, úgy néz ki, hogy a kormány biztosít a kapacitás-bővítésre megfelelő fedezetet, azaz plusz osztályok indulhatnak és komolyan megkezdjük egy új campus megtervezését, mert méltatlan, ahogy az oktatás zajlik - szögezte le Vidnyánszky Attila.