Világelsőként szerzett nemzetközi biztonsági tanúsítványt a Huawei 5G© sonline.hu

Világelsőként szerzett nemzetközi biztonsági tanúsítványt a Huawei 5G

, 6 hír, 0 oldalnézet

A CC tanúsítvány szerint megbízhatóak a vállalat 5G-termékei. Eszerint a Huawei 5G bázisállomás-termékei – beleértve azok forráskódját is – a legmagasabb szintű biztonsági besorolást kapták a világon és megbízható biztonsági garanciákat nyújtanak a vezetéknélküli 5G-kapcsolatokhoz.

A spanyol Nemzetbiztonsági Szolgálat részeként működő Nemzeti Kriptológia Központ (Centro Criptológico Nacional – CCN) a világon elsőként adott, következő generációs mobilhálózati 5G eszközre úgynevezett Common Criteria – az egyik legszigorúbb biztonsági – tanúsítványt. A certifikáció a Huawei 5900 széria 5G gNodeB termékére vonatkozik. A gNodeB egy integrált távközlési megoldás, amely hardverből és a rajta futó, annak komponensét képező szoftverből (amelynem különálló termék, mint például a számjtógépeken futó operációs rendszer) áll.

A CCN, amely többek között 2004-től látja el Spanyolország adattitkosítási felügyeletét, az egyik olyan hatóság a világon, amely jogosult a CC szerinti ellenőrzés lefolytatására és ilyen tanúsítvány kiadására.