Visszahódítás néven alapított pártot Eric Zemmour5Fénykép1Videó© magyarnarancs.hu

Visszahódítás néven alapított pártot Eric Zemmour

, 8 hír, oldalnézet

Több hónapig tartó lebegtetés után Eric Zemmour kedden jelentette be, hogy indul a 2022-es francia elnökválasztáson. A radikális, de egyúttal színes, érdekes megfogalmazásairól ismertté vált szélsőséges blogger – akit már többször elítéltek gyűlöletbeszédért – az év eleje óta folyamatosan jön fel a különböző közvélemény-kutatásokban, november elején már volt olyan cég, amely Emmanuel Macron elnök első számú kihívóját mérte a személyében. Amikor a szeptemberi demográfiai csúcs idején Budapesten járt, Orbán Viktor miniszterelnök is tárgyalt vele.

"Csaknem 15 ezren vagytok ma itt! 15 ezer francia, aki szembe megy a politikai korrektséggel, a szélsőbaloldal fenyegetéseivel és a média gyűlöletével" - kezdte beszédét vasárnap a 63 éves újságíró a nemzeti zászlókat lengető tömeg előtt, amely folyamatosan azt kiabálta, hogy "Zemmourt-t elnöknek!".

A független jelölt választási programja a bevándorlás és az iszlám vallás teljes elutasítására épül, miután szerinte mindkettő fenyegetés a francia népre, amely ezer éve itt van, és továbbra is otthon akarja magát érezni.