Visszavonták a budaörsi szemészeti sebészet működési engedélyét4Fénykép© origo.hu

Visszavonták a budaörsi szemészeti sebészet működési engedélyét

, 5 hír, 0 oldalnézet

Visszavonta a Pest Megyei Kormányhivatal a volt SZDSZ-es Wittinghoff Tamás polgármesterhez közel álló személy érdekeltségébe tartozó Budaörsi Egészségügyi Központ egynapos szemészeti sebészetének működési engedélyét, mert a tavaly decemberben ott végzett szürkehályogműtétek után fertőzések miatt tizenkét betegen utólagos szemműtétet kellett végrehajtani az állami Szent János Kórházban - mondta a kormányhivatal vezetője a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Tarnai Richárd, a kormányhivatal vezetője az ügyet nagyon súlyosnak nevezte, mert egy ember véglegesen megvakult, három embernek pedig súlyosan és tartósan romlott a látása. Emiatt felháborítónak tartja, hogy Wittinghoff Tamás polgármester (aki jelenleg a Budaörs Fejlődéséért Egyesületben politizál) politikai boszorkányüldözésnek nevezte a hatóság igazság kiderítésére irányuló szakmai eljárását, amelynek során kiderült, hogy a magánklinikán súlyos mulasztások történtek.

Tarnai úgy fogalmazott: az élet egy újabb balliberális közhelyre cáfolt rá, miszerint a magán-egészségügyi rendszer csak jó, az állami pedig csak rossz lehet.