Visszavonul Fernando Torres3Fénykép© origo.hu

Visszavonul Fernando Torres

, 5 hír, 2 oldalnézet

35 éves korában visszavonul a korábbi spanyol válogatott csatár, Fernando Torres – derül ki a Twitteren közzétett videójából. Az Atlético Madridban többször, illetve a Liverpoolban, a Chelsea-ben, az AC Milanban és a Szagan Toszuban is megfordult támadó magyar idő szerint csütörtök este tett pontot 18 éves karrierjének végére.

Torres az Atlético Madridban kezdte, ahonnan 2007-ben igazolta le a Liverpool mint az európai klubfutball egyik legígéretesebb tehetségét. A Mersey-parton világsztárrá nőtte ki magát, 2011-ben a Premier League-ben rekordösszegért, 50 millió fontért vásárolta meg a rivális Chelsea. Bár a klubbal Bajnokok Ligáját és Európa Ligát is nyert – előbbiben kulcsszerepet vállalva a Barcelona ellen az elődöntőben lőtt góljával –, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, karrierje onnantól leágazott.

2014-ben kölcsönbe, majd véglegesen az AC Milanhoz szerződött. 2015-ben azonban visszatért először csak ideiglenesen, majd végül ténylegesen is az Atlético Madridhoz. 2018 óta pedig a japán Szagan Toszuban vezetett le a Kölyök becenévre hallgató csatár. Klubkarrierjét 760 tétmeccsen 260 góllal zárta.