Volt szocialista miniszter felesége a Kúria sajtósa© origo.hu

Volt szocialista miniszter felesége a Kúria sajtósa

, 5 hír, oldalnézet

Egyre több kritika éri a legfőbb bírói fórumot és annak vezetőjét Darák Pétert amiatt, hogy erőteljes baloldali befolyás tapasztalható a Kúrián. A Magyar Nemzet keddi számában arról írt, hogy az ún. kémperben az egyértelműen MSZP-s kötődésű Mészár Róza vezette tanács mentette fel a vádlottakat, Galambos Lajost, Laborcz Sándort, Szilvásy Györgyöt és P. Lászlót.

A lap szerint Mészár Róza egyértelműen baloldali támogatottságú bíró, és nem azért, mert 2007-ben, a Gyurcsány-kormány idején került át a Baranya Megyei Bíróságról a Kúria elődjére, a Legfelsőbb Bíróságra. Az ítész 2010-ben az MSZP alkotmánybíró-jelöltje volt, s ezt a párt akkori elnökhelyettese, a jelenleg is vád alatt álló Simon Gábor jelentette be – írja a Tűzfal-Csoport.

A bírónő férje az MSZP-, korábban MSZMP-közelinek tartott milliárdos vállalkozó, Varga Jenő, aki a pártállam utolsó időszakában az állampárt pécsi alapszervezetének vezetője volt, és állítólag abból az időszakból származhat Gyurcsány Ferenchez fűződő kapcsolata is. A sorosista szemlélet sem áll távol a bírónőtől, a Mészár Róza által vezetett büntetőjogi csoport összefoglaló jelentése szerint ugyanis a Magyar Helsinki Bizottság gyakorlata zsinórmértékül szolgálhat a legfőbb bírósági fórum büntetőbírái számára.