Vona: a Jobbik segíteni fogja a fiatalok otthonhoz jutását
Fotó: vs.hu

Vona: a Jobbik segíteni fogja a fiatalok otthonhoz jutását

5 hírek, 6

A Jobbik-kormány április 9-étől azt fogja üzenni a magyar embereknek, hogy az otthonok biztonságát, különösen a fiatalok otthonhoz jutását segíteni kívánja – mondta a párt elnöke Hajdúnánáson. Vona Gábor szerint a fiatalok számára az egyik legsúlyosabb kérdés, hogy lesz-e lakásuk, tudnak-e valahol élni, lesz-e fedél a fejük felett.

A Jobbik otthonteremtési csomagja három pillérre épül: a devizahitelesek igazságtételére, a csok megtartására, valamint a bérlakásépítési programra – mondta a pártelnök.

A devizahitelek rendezéséről azt mondta, hogy a felvételkori árfolyamon forintosítják és újraszámolják a hiteleket, és megnézik: "ezek után az adós tartozik-e a banknak vagy már a bank tartozik az adósnak".

Vona szerint a jelenlegi kormány a végtörlesztéssel lehetőséget adott, hogy nagyon jó árfolyamon kiválthassák a devizahiteleket, de ezt csak a gazdagabb, nagyobb megtakarítással rendelkező családok tudták igénybe venni. "Az az igazságos, ha a szegényebbeknek is megteremtjük a hasonló feltételeket."

A Jobbik elnöke szerint feltétlenül megtartják a csokot, de annál sokkal többet kívánnak tenni, ezt szolgálja a bérlakás építési otthonteremtési programjuk, amelynek a jogszabályi, illetve gazdasági feltételeit a kormányváltás után azonnal megkezdik kidolgozni.

"2020-tól minden évben 10 ezer új, és 10 ezer felújított lakást fogunk bevonni ebbe a programba" – mondta. Az a cél, hogy az...

    Olvassa el: vs.hu