Wintermantel Zsolt: Két és fél év baloldali gyümölcse egy működésképtelen Fővárosi Közgyűlés2Fénykép© hirado.hu

Wintermantel Zsolt: Két és fél év baloldali gyümölcse egy működésképtelen Fővárosi Közgyűlés

, 5 hír, 2 oldalnézet

A Fővárosi Közgyűlésben közel tizenöt éve nem történt olyan eset, mint nemrég: elmaradt egy ülés a baloldali városvezetés két pártjának összetűzése miatt. Azonban nemrég a Demokratikus Koalíció (DK) és a Momentum összeveszett azon, hogy kik és milyen támogatottsággal induljanak a közelgő időközi választásokon, utóbbi pedig kilátásba helyezte, hogy nem szavazza meg Karácsony helyettesének a DK-s Bősz Anett-tet. Karácsony Gergely főpolgármester akkor azt mondta, hogy ez volt az első alkalom, hogy pártügyek felülírják a város ügyeit, de garantálja, hogy utoljára.

Wintermantel Zsolt szerint azonban nem ez volt az első ilyen eset. Mivel 2002 óta aktívan részt vesz a fővárosi politikában, így kifejtette:

A FideszKDNP fővárosi frakcióvezetője kiemelte, hogy a fővárosnak dönteni kellett volna többek között a múlt év zárszámadásáról, a tavalyi évi maradványnak, 23,5 milliárd forintnak az idei költségvetésbe történő beépítéséről, uniós pályázatokról, budai fonódó villamosról, számos olyan dologról, amelyek meghatározzák a budapestiek mindennapi életét.