Wladár nem engedné Tusupot a magyar uszodákba4Fénykép© nemzetisport.hu

Wladár nem engedné Tusupot a magyar uszodákba

, 5 hír, 3 oldalnézet

Annak ellenére, hogy Wladár Sándor maximálisan elismeri Shane Tusup edzői eredményeit, semmiképpen sem megy bele abba, hogy az amerikai edző azokban az uszodákban eddze tanítványait, ahol a magyar szövetség bérel pályákat, ráadásul nem kis pénzekért – írja az SzPress Hírszolgálat.

A MÚSZ elnökével egyetért két világbajnok úszónk – Kapás Boglárka és Milák Kristóf – is.

– nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Wladár Sándor.

A MÚSZ elnöke szerint Tusup nyilvánvalóan tisztában van azzal, hogy magyarországon az uszodai vízfelület biztosítása nem elég drága dolog, a pályadíj ugyanis egy órára 4-5000 forint, azonban mivel egy pálya általában nem elég, a hónap végén közel egymilliós számlát kell rendeznie a bérlőnek. Amennyiben ebbe nem szállnak be a szülők, akkor Tusup valószínűleg jobban teszi, ha olasz földön próbálja megvetni a lábát, feltéve, hogy az alkuja üzleti alapon nyugszik-e, vagy sem.

Az SzPressznek úgy nyilatkozott Wladár, amennyiben viszont a magyar válogatott Szilágyi Liliána csatlakozásának köszönhetően, tehát a kiemelt edzői program támogatottjaként valóban hozzájut 800 ezer – 1 millió forint körüli összeghez, máris van fedezet a kiadások egy részére, de támogatók nélkül így is nehéz lesz valóra váltania a nagy terveit.