Zavaros interjúban próbált fenyegetőzni Bige László2Fénykép© delmagyar.hu

Zavaros interjúban próbált fenyegetőzni Bige László

, 7 hír, oldalnézet

Bige László akkor bukott le azzal, hogy a baloldal kampányát finanszírozza, amikor Horn Gábor, Gyurcsány egykori államtitkára Bige birtokáról távozva karambolozott, és erről fotók készültek. Ezután került elő az a "fedősztori", hogy Bige egy közvéleménykutatást rendelt, saját magának, amit aztán - úgymond - elérhetővé tette a baloldali pártoknak. Ez azonban  - ahogy a Bigét bemutató cikkünkben megírtuk - azért is életszerűtlen, mert egy 5 ezer fős kutatást a baloldali pártok is tudnak finanszírozni, ráadásul Bige nem is tud hihető magyarázatot mondani arra, mire kellett neki a kutatás.

Ezúttal is azt hajtogatta az egyébként meglehetősen zavaros interjúban, hogy "Nem keresett meg ezzel senki, kiváncsi voltam, hogy mi a véleményük, hogyan látják az emberek a saját megélhetésüket, milyen perspektívában gondolkodnak". Az is nevetségesen hangzott, amikor Bige rácsodálkozott arra, hogy az embereket leginkább a saját megélhetésük érdekli.

A hosszú interjúban számtalan alkalommal próbál kibújni az amúgy sem kényes kérdések alól, lehetőség szerint próbál minél kevesebb konkrétumot (neveket, adatokat) mondani. Így az sem derül ki, kik azok a baloldali politikusok, akiknek korábban már finanszírozta a kampányát (azt az interjúban elismerte, hogy volt ilyen, Gulyás Márton visszakérdezésére pedig nem tagadta, hogy baloldaliak voltak).