Zöld utat kapott Netanjahu© nepszava.hu

Zöld utat kapott Netanjahu

, 7 hír, 2 oldalnézet

Magyarország egész területén sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható, a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett.” Az idézet nem sokkal csütörtök éjfél előtt jelent meg a Magyar Közlönyben, azaz kimondható, hogy Magyarországon újra elindulhat a sportélet.

Kimondani viszont könnyebb, mint megvalósítani. Egyrészt, ami a versenysportot illeti, a legtöbb esetben nincs mit folytatni. Kézilabdában és kosárlabdában már eredményhirdetés nélkül lezárták a szövetségek az idényt, április elején befejezettnek nyilvánították a röplabdabajnokságot is, az úgynevezett látványsportok közül a vízilabdázók és a futballisták lehetnek érdekeltek a folytatásban.

Előbbiben a május 11-ei elnökségi ülésen születhet erről döntés, a futballban pedig a lényeget tekintve már meg is született, hiszen Csányi Sándor elnök a múlt heti közgyűlésen kimondta: a zöld lámpa felvillanása, azaz az edzések megkezdése után húsz nappal az első szerdán vagy szombaton ismét lehet majd meccseket játszani.