Zsidó bűnözőkről beszélt, most a Jobbik frakcióvezetője lett Jakab Péter3Fénykép© origo.hu

Zsidó bűnözőkről beszélt, most a Jobbik frakcióvezetője lett Jakab Péter

, 5 hír, 2 oldalnézet

Jakab Pétert választotta vezetőjévé a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja - tájékoztatta közleményében a párt frakciója az MTI-t. Ezzel a borsodi politikus karrierje csúcsára érkezett: korábban zsidó bűnözőkről beszélt, most a legnagyobb ellenzéki párt frakcióját vezetheti. Jakab a zsidólistázó, holokauszton, és annak áldozatain viccelődő Gyöngyösi Mártont váltotta a tisztségben, a jelek szerint a kiábrándító európai parlamenti választási szereplést követően minden maradt a régiben a Jobbikban.

Júniusban érkezett a hír, miszerint az európai parlamenti mandátumot szerzett Gyöngyösi Márton megerüsedett helyére Jakab Péter, képviselőt jelöli frakcióvezetőnek a Jobbik országos elnöksége. Ezzel gyakorlatilag borítékolható volt, hogy a zsidólistázós ötlettel előálló, a holokauszttal és annak áldozataival viccelődő képviselőt egy másik antiszemita politikus váltja a párt országgyűlési frakciójának élén.

Így is lett, a Jobbik az MTI-hez eljutatott közleményében leszögezte, hogy hétfőn a párt képviselőcsoportja hivatalosan, egyhangúlag választotta meg vezetőjének borsodi politikusát.