Szíria hírek

Szíria - Legfrissebb hírek, történetek és a megbeszélések a sajtó Magyarország.

Albánia nem vállalja a szíriai vegyi fegyverek megsemmisítését

Albánia elutasította pénteken az Egyesült Államoknak azt a kérését, hogy területén semmisíthessék meg Szíria vegyi fegyvereit - közölte pénteken a balkáni ország miniszterelnöke.

5 hónap, 1

Szíria egy Magyarországnál csaknem kétszer nagyobb területű ország Délnyugat-Ázsiában, a Közel-Keleten.

Utolsó Szíria hírek

Félszázan sebesültek meg egy szír pokolgéptől

Autóba rejtett pokolgép robbant pénteken a Szíria központi részén fekvő Homsz belvárosában, egy mecset közelében. A merényletben tizennégyen életüket vesztették és legkevesebb ötvenen megsebesültek

ma.hu - 7 óra
Autóba rejtett pokolgép robbant Szíriában

Autóba rejtett pokolgép robbant pénteken a Szíria központi részén fekvő Homsz belvárosában egy mecset közelében.

metropol.hu - 7 óra
Megkínzott szíriaiak fotóival sokkolták az ENSZ Biztonsági Tanácsát

Mindenki elnémult az ENSZ Biztonsági Tanácsában, amikor képeket mutatott be Franciaország képviselője Szíriában halálra kínzott emberekről. Gerard Araud francia nagykövet a keddi prezentációt ismertető sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a csontsovány ál...

hvg.hu - 2 nap
Leváltották a szaúd-arábiai titkosszolgálat vezetőjét

Leváltották a szaúd-arábiai hírszerzés vezetőjét, aki egyebek mellett az ország Szíria-politikájának egyik felelőse volt, és megbízták a damaszkuszi rezsim ellen harcoló lázadók támogatásával is.

ma.hu - 3 nap
Új kémfőnöke van Szaúd-Arábiának

Leváltották a szaúd-arábiai hírszerzés vezetőjét, aki egyebek mellett az ország Szíria-politikájának egyik felelőse volt, és megbízták a damaszkuszi rezsim ellen harcoló lázadók támogatásával is.

hvg.hu - 3 nap
Aknákat lőttek iskolákra Szíria fővárosában

Legalább egy gyerek meghalt, több mint negyvenen pedig megsebesültek kedden a szíriai fővárosban, ahol a felkelők aknalövedékekkel támadtak több iskolára – ezt a SANA hivatalos szíriai hírügynökség jelentette.

hvg.hu - 3 nap
Megismétlődött: Megint vegyi fegyvert vetetettek be Szíriában

Az eredeti tervek szerint Damaszkusznak már át kellett volna adnia a birtokában lévő összes, vegyi fegyver gyártására használható mérgező anyagot.

Mérges gázt vethettek be Szíriában

Egymásra mutogat a szíriai kormány és a felkelők.

metropol.hu - 6 nap
Pokoli nap Szíriában

Fél óra különbséggel két, autóba rejtett pokolgép robbant szerdán a szíriai Homsz belvárosának egyik zsúfolt utcáján. A merényletben legkevesebb 25-en meghaltak és 107-en megsebesültek

ma.hu - 9 nap
ENSZ-főbiztos: az emberi jogok megsértéséért Damaszkusz felelős

Basar Dzsaafari szíriai ENSZ-nagykövet azt válaszolta a főbiztos által megfogalmazott vádakra, hogy a jelentés a Szíria elleni összehangolt nyomásgyakorló kampány része.

ma.hu - 9 nap