A főváros nem fizeti tovább a Biodóm fűtését

Elege lett az önkormányzatnak: nem fizetik tovább a Biodóm fűtését.

2023. október 20., 10:23

Szerző:

A Fővárosi Önkormányzat mostantól nem fizeti a Biodóm számláit – közölte a Népszavával Bősz Anett, főpolgármester-helyettes.

A politikus szerint a városvezetés már nem tud hova hátrálni, nem tudják tovább fedezni a félkész létesítmény fenntartási költségeit.

Mint írják: a Fővárosi Állat- és Növénykert összesítése szerint a Biodóm csökkentett üzemű fenntartása 2022 novembere és 2023 májusa között több mint félmilliárd forintba került, és bár az állatkert vezetése megpróbálta hasznosítani az épületet, így többek között koncerteket, konferenciákat tartottak benne, ám ebből csak 36 millió forint jött be, miközben a főváros havi 50-53 milliót kell, hogy költsön a Biodómra.

A lap szerint ugyanakkor komoly következményei lehetnek a döntésnek, mivel a fűtés nélkül a speciális tetőszerkezet állapota nagyon gyorsan leromlana.

(Kiemelt kép: a Biodóm belülről 2019. december 17-én. Fotó: Pásztor Csaba)

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt