Nyitva lesz a Pesti alsó rakpart a hosszú hétvégén

A hosszú hétvégén még nyitva lesz a Pesti alsó rakpart – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

2023. október 19., 13:21

Szerző:

A közlemény szerint szombaton, vasárnap és hétfőn is bejárható lesz az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtótól a Margit hídig a rakpart. 

Kiemelték, hogy változatos programokkal várják a látogatókat: a Jane Haining rakparton pihenőpark és ideiglenes köztér lesz, a 2-es villamos vágányai alatt pedig nyitva lesz a közösségi viadukt. Ezek mellett a mozogni vágyók tajcsi- vagy jógagyakorlatokat végezhetnek, az érdeklődők megismerkedhetnek a teherbiciklivel, illetve múltidézéssel egybekötött kerékpártúrán vehetnek részt. Lesz kézműves foglalkozás, közösségi színház, koncertek, gyermekprogramok, hétfőn pedig gyertyafényes vacsora búcsúztatja az idei rakpartnyitást – sorolták. 

Felhívták a figyelmet arra, hogy az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni. A megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni. Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érhető el a megnyitott rakpart – áll a közleményben.

(Kiemelt képünkön:  Autók, teherautók, reggeli forgalom, Budapest, rakpart. 2018. április 5-én. Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP)

A 37 négyzetméteres, korábban magántulajdonban lévő erdőt a magyar állam kisajátította az épülő Budapest-Belgrád vasútvonal miatt. Felmérték, hogy mennyit érhet az ingatlan, és megállapították, hogy egy forinttal tudják gazdagítani a tulajt. Végül mégis fölfelé kerekítettek, amit a postás is megkétszerezett, mert nem volt nála apró.