Bérlet-ügy: Lázár János új ajánlatot tett a fővárosnak

Tarifarendszer-váltás a helyközi közlekedésben – ezzel a címmel hirdetett sajtótájékoztatót kedd délelőttre Lázár János. Az építési és közlekedési miniszter Papp László polgármesterrel jelentkezett Debrecenből, ahol a Budapest-bérlet ügyéről is bejelentést tett.

2024. január 9., 12:07

Szerző:

Az Index tudósításából kiderült: a kormány több intézkedésről is döntött:

  • Minden bérletet megszüntetnek, márciustól csak a vármegye- és az országbérletek állnak rendelkezésre.
  • Kedvezményes napijegyeket vezetnek be.
  • Felülvizsgálják a kedvezményrendszert, a jelenlegi 65 kedvezményből 22 kedvezmény marad meg, ezek kivétel nélkül 50 százalékosak lesznek.
  • A közalkalmazottaknak, így például az oktatásban dolgozóknak, korlátlanul 50 százalékos utazást biztosítanak regisztráció ellenében.
  • Márciustól a 14 éven aluliak is ingyenesen utazhatnak, 14 és 25 év között pedig szintén 50 százalékos kedvezmény él majd.
  • Lehetővé válik a kártyás fizetés a Volánbusz-járatokon, aminek díja 200 Ft.

Itt az ajánlat

Végül az elmúlt hetek legnagyobb botrányáról, a Budapest-bérletről is bejelentést tett. A miniszter felvezetésében hangsúlyozta: elszámolási vitában állnak a fővárossal, de semmiféle szándékuk nincs arra, hogy bárkinek kárt okozzanak.

„A kormány nem akarja szívatni a budapestieket, még csak a főpolgármestert sem. Nem tudjuk átvenni a főváros polgármesteri székét, ezért ha a polgármester elalszik, elbambulja a szükséges megállapodást, a számlák kifizetését, ezt a munkát nem tudjuk elvégezni helyettük”

– fogalmazott.

„Végül arra jutottam, hogy teszek egy újabb ajánlatot, persze nem tudom, hogy a fővárosban még mindig pihennek-e. Mi elfogadjuk a Volán-, a HÉV- és MÁV-járatokon a Budapest-bérletet, a budapesti önkormányzat pedig fogadja el az ország- és vármegyebérleteket. Március 1-jéig áll az ajánlatom”

– jelentette be Lázár János.

(Csepel, Szent Imre tér. Fotó: 168.hu)